Spack spuiten

Bent u op zoek naar een techniek die uw muren en plafond netjes afwerken? Maar wilt u tegelijkertijd de kosten laag houden? Dan is Spack spuiten zeker iets voor u. Hoe werkt Spack spuiten?

Vóór het Spack spuiten wordt er op de muren en plafonds een laag pleisterwerk aangebracht met een spackspuitmachine op hoge druk. Het spackspuitwerk wordt vrijwel altijd in twee lagen aangebracht alleen als de ondergrond zeer glad en wit is, dan kan er ook één laag worden aangebracht.

  • Meslaag: Met deze eerste laag word uw muur en plafond egaal en glad gemaakt. Hierdoor worden kleine gaatjes weggewerkt. Dit zorgt voor een egaal oppervlak voor de tweede laag.
  • Afkorrellaag: Met deze laag wordt de eindstructuur en de eindafwerking van het spuitwerk bepaald.

  Voordelen van Spack spuiten

Een fijn voordeel van Spack spuiten is bijvoorbeeld dat deze techniek toepasbaar is op veel verschillende ondergronden en ook overschilderbaar is met latex muurverf. Spackverf wordt meestal geleverd in de kleur wit, maar kan in honderden kleuren worden gemengd. Dit kan worden gespoten met de Airless verfspuit of worden gerold.

Spackspuitwerk wordt erg vaak in nieuwbouwwoningen en is dan vaak wit en fijn afgespoten. Als u wilt, kunt u het altijd laten over schilderen met latex muurverf. Het uitdrogen van de spackverf duurt ongeveer twee dagen, indien u de ruimte voldoende ventileert.

U kunt zelf de uitstraling van het spackspuitwerk bepalen. Bijvoorbeeld de dikte  van de korrel van een grove tot fijne korrel. Meestal wordt er gekozen voor wit fijn spackspuitwerk. Voor een opvallendere muur kunt u ook kiezen om de muur te laten spackspuiten in kleur met een wat grovere structuur.

  Geïnteresseerd?

Geïnteresseerd in de techniek Spack spuiten? Neem dan contact met ons op. Ook voor vragen en verdere informatie kunt u contact met ons opnemen. Wij kijken dan hoe wij u verder kunnen helpen op het gebied van Spack spuiten.

Geplaatst door R&D Stucadoorsbedrijf op donderdag 13 april 2017