Leemstuc

Bent u op zoek naar een materiaal dat zeer bevorderlijk is voor het binnenklimaat van uw kantoor-, woon- en werkruimten? Dan is leemstuc iets voor u. Leemafwerking zorgt voor een gezond binnenklimaat vanwege de natuurlijke vochtregulerende eigenschappen die leem bevat. Leem kan bovendien de harde uitstraling van beton verzachten en het interieur een meer warme en natuurlijke uitstraling geven.

  Voordelen van leemstuc

Al eeuwenlang wordt Leem gebruikt en het bestaat uit zand, klei en silt. De keuze voor leemstuc kan voor iedereen verschillend zijn omdat er veel voordelen aan dit materiaal zitten:

Nauwelijks last van krimpscheuren: vaak wordt er aan leem strohaksel toegevoegd om de kans op krimpscheuren te verminderen en het stucwerk lang mooi blijft.

Vochtregulerend: leem heeft een vochtregulerende werking en is dus in staat om vocht op te nemen en ook weer af te staan. Hierdoor blijft de luchtvochtigheid in uw kamer op een constant peil.

Thermische isolatie: leem kan in combinatie met een warmtewand zorgen voor een gelijkmatige warmteverdeling en afgifte over de hele muur. In de winter kan u warm water door de leidingen in de muur laten stromen voor een aangename temperatuur in de kamer en in de zomer koel water voor het opnemen van de warme lucht.

Zeer geschikt: alle vormen naar wens kunnen gemaakt worden met leem, vlak of rond, strak of ruw. Wat ook erg handig is, is dat leem op bijna alle ondergronden kan worden toegepast onder andere op baksteen, gipsplaten, fermacel, kalkzandsteen, steengaas, pavatex, en ook riet.

Natuurvriendelijk: bovendien is leem een 100% natuurlijk materiaal en bevat het dus geen chemische producten.

  Geïnteresseerd?

Geïnteresseerd in leemstuc en benieuwd naar de mogelijkheden? Neem dan contact met ons op. Ook voor verdere informatie kunnen wij u helpen en zullen wij kijken wat we voor u kunnen betekenen op het gebied van leemstuc.